Ministar Oleg Butković obišao gradilišta značajnih infrastrukturnih objekata na području Šibensko - kninske županije

Photo nsl MIN-SIBKN 30-3_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji pomoćnika ministra, Alena Gospočića, predstavnika Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture te lokalne i regionalne vlasti Šibensko - kninske županije, boravio je u radnom obilasku radove na prometnim projektima koji se trenutno provode na području Županije, a riječ je o izgradnji Obilaznice Vodica, čvoru Meterize i radova u uvali Vrnaža, komunalnog dijela luke Šibenik.

„Izuzetno sam zadovoljan jer smo radove otvorili prošle godine u srpnju, a već u svibnju ove godine ćemo ovaj, jedan od najznačajnijih projekata u Šibensko - kninskoj županiji pustiti u promet.“, rekao je ministar prilikom posjete gradilištu i dodao da će projekt olakšati funkcioniranje prometa, osobito tijekom turističke sezone kad se stvaraju najveće gužve.

Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta koji je ministra Butkovića upoznao s trenutnim tijekom radova na projektu vrijednom oko 69 milijuna kuna, rekao je kako se svi radovi na Obilaznici odvijaju planiranom dinamikom. Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine 5.1 km sa spojnicom na postojeću državnu cestu D8, na koju se priključuje netom prije ulaska u poslovnu zonu "Vodice", a sufinancira se sredstvima Europske unije.

Radni posjet ministra, u pratnji gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, gradonačelnika Šibenika Željka Burića i njegovog zamjenika Danijela Milete te gradonačelnika Skradina Nedjeljka Dujića, nastavio se na gradilištu čvorišta Meterize, na raskrižju državnih cesta D33 i D8 s lokalnom cestom L65058. Ministar je obišao radove vrijedne nešto više od 13 milijuna kuna, koji bi trebali biti završeni do listopada 2017. godine.

S tijekom radova u komunalnoj luci Vrnaža ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, upoznao je ravnatelj Lučke uprave Šibensko - kninske županije Željko Dulibić, koji je u srijedu, 29. ožujka s ministrom potpisao i ugovor za nastavak financiranja ovog projekta.

"Na cijelom Jadranu postoji problem vezova za domaće stanovništvo, a svi smo nekako koncentrirani na izgradnju marina i turizam. Upravo su ovakvi projekti za domaće ljude najvažniji i u tom smislu, bio sam impresioniran kada mi je moja dojučerašnja pomoćnica, Jadranka Fržop, iznijela ovaj koncept zajedno sa gradonačelnikom Šibenika, ravnateljem Lučke uprave i Županijom.". - rekao je ministar Butković prilikom obilaska Vrnaže i dodao da su nam mogućnosti za financiranje projekta otvorene i iz sredstava Europske unije, a riječ je o 80 milijuna eura.

Radni obilazak ministar Butković završio je posjetom Gradu Kninu gdje je sudjelovao u obilasku radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2 na državnoj cesti DC1. Tijekom susreta s predstavnicima kninskih gradskih vlasti istaknuta je potreba rješavanja pitanja prometne izoliranosti kninskoga područja te izmještanja tranzitnog prometa iz središta grada.

U razgovoru s ministrom predstavnici Hrvatskih cesta su
istaknuli kako će uskoro pristupiti projektiranju obnove dionice državne ceste DC33, na dijelu između Knina i Drniša, a sve kako bi se grad Knin što bolje povezao sa županijskim središtem Šibenikom.