Državni tajnik Tomislav Mihotić na Regionalnom forumu o Pelješkom mostu i EU fondovima u Dubrovniku

Photo NSL DT DU 20-04_18.jpg
Danas je u Dubrovniku u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uoči potpisivanja Ugovora sa izvođačima radova na izgradnji Pelješkog mosta, održan forum  „EU u mom kraju: europski fondovi i Pelješki most“.

Na Forumu je ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sudjelovao državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić, a raspravi su nazočile i hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu, Ivana Maletić i Dubravka Šuica, te državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

"Potpisivanje Ugovora za izgradnju Pelješkog mosta održat će se u ponedjeljak u Dubrovniku. Most bi sukladno planovima trebao biti gotov za tri i pol godine“, istaknuo je državni tajnik Mihotić.

"Iznos koji je odobren za izgradnju mosta iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ jedan je od najvećih do sada. Riječ je o dobro elaboriranom projektu na kojem se iznimno dugo radilo. Mostom EU povezuje sebe, a ne samo Hrvatsku. Teško da bi Republika Hrvatska krenula u izgradnju Pelješkog mosta sama, bez pomoći EU“, istaknula je zastupnica Šuica.

„O ovom je mostu bilo riječi još tijekom rane faze pristupnih pregovora. Projekt je već tada bio prepoznat kao važan“, rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić te dodala kako se pored Pelješkog mosta, na području Dubrovačko-neretvanske županije realizira i čitav niz drugih EU projekata, poput Zračne luke Dubrovnik.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić kazao je pak kako će izgradnja Pelješkog mosta pomoći razvoju gospodarstva, kako krajnjeg juga Hrvatske, tako i neposrednog okruženja.