Državna tajnica Maja Markovčić Kostelac u nastupni posjet primila veleposlanika Republike Poljske

Photo nsl dtMMK-POL 20-2_17.JPG
Državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac danas je u sjedištu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nastupni posjet primila veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Macieja Grzegorza Szymanskog.

„Prije svega željela bih Vam poželjeti dobrodošlicu u ime ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, i Ministarstva te izraziti čast i zadovoljstvo zbog Vašeg posjeta.

Današnji susret odlična je prilika koja nam otvara  mogućnost upoznavanja, te međusobnog predstavljanja aktivnosti i djelovanja iz domena institucija koje predstavljamo, a time naravno i nove mogućnosti za buduće suradnje. Svakako, izuzetno nam je važna kontinuirana i uspješna suradnja sa Republikom Poljskom.“. - u pozdravnom je obraćanju rekla državna tajnica Kostelac.

Nakon pozdravnih riječi, a u uvodnom dijelu državna tajnica Kostelac svom je  je uvaženom gostu predstavila aktivnosti i aktualne projekte iz resora mora i lučke infrastrukture.

„Jedan od projekata, a koji su od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku svakako je projekt Luka Rijeka, dakle jedan integralni projekt koji obuhvaća tri elementa, željezničku prugu od Rijeke do mađarske granice, novu kontejnersku luku na otoku Krku, te pripadajući most sa željezničkom prugom do te luke.“. - istaknula je državna tajnica Kostelac.

Veleposlanik Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Maciej Grzegorz Szymanski također je zaključio kako je Luka Rijeka, perspektivna luka, koja u budućnosti uz kontinuiran rad i unaprjeđivanje, te razvoj infrastrukture može zauzeti još kvalitetniju tržišnu poziciju.

Državna tajnica Kostelac istaknula je kako će buduća ulaganja u lučku infarstrukturu Luke Rijeka svakako utjecati na povećanje prometa, te na postizanje još više razine iskoristivosti potencijala koje nudi spomenuta luka.

Sudionici susreta iskazali su obostrano zadovoljstvo održanim sastankom, te otvorenost za buduće suradnje.