Ministar Oleg Butković obišao radove na rekonstrukciji mosta Hambarište na državnoj cesti DC42

Photo nsl MIN-MOST 15-9_16.jpg

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas infrastrukturne radove na obnovi i rekonstrukciji mosta Hambarište na trasi državne ceste DC 42, u mjestu Luke, nedaleko Vrbovskog.

Uz resornoga ministra Butkovića, u obilasku gradilišta, sudjelovali su i gradonačelnik Grada Vrbovsko, Dražen Mufić te direktor Hrvatskih cesta d.o.o., Josip Škorić.

„Zadovoljni smo dinamikom odvijanja radova na mostu, te činjenicom da se isti privode kraju. Na sastanku s gradonačelnikom Muftićem dogovorili smo da će do kraja godine biti gotovi projekti obnove državne ceste DC42, u dužini od 2 kilometra. Osim toga, završit će se projekti te raspisati natječaj za obnovu „Perića mosta“. Očekujemo da će radovi na ta dva izrazito važna infrastrukturna objekta započeti na proljeće iduće godine. Naime, u interesu nam je da ljudi ovdje ostaju i da se otvaraju radna mjesta. Spomenuti mostovi izrazito su važni za gospodarski razvoj ovoga područja kao i za nesmetano odvijanje prometa između Vrbovskog i Ogulina“ – istaknuo je ministar Butković po završetku današnjeg obilaska.

Radovi na rekonstrukciji mosta Hambarište duljine 33 metra započeli su 10. svibnja 2016. godine i trebali bi biti gotovi do polovine listopada. Radovi uključuju zamjenu rasponske i poprečne konstrukcije, zahvaljujući kojima će se poprečni profil mosta povećati za dodatni prometni trak uz novoizgrađene pješačke nogostupe. Po završetku radova ukupna širina spomenutog poprečnog profila iznositi će 9,20 metara. Infrastrukturne radove na rekonstrukciji postojećega mosta provode Hrvatske ceste d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 3.848.470,41 kuna bez PDV-a, dok je cijena stručnoga nadzora 189.000,00 kuna, bez uračunatoga PDV-a.

Građevinsku rekonstrukciju mosta provodi Zajednica ponuditelja Geotehnika d.o.o. te obrt Mežnar Građevinske usluge, dok je za stručni nadzor zadužena tvrtka Rijekaprojekt d.o.o..

Današnji radni obilazak ministar Butković iskoristio je ujedno i za razgovor sa gradonačelnikom Mufićem o uređenju prostora pošte u Gradu Vrbovsko te sanaciji pružnih prijelaza na širem području grada.