Ministar Siniša Hajdaš Dončić obišao gradilište Vrvari-Bijela Uvala kod Poreča

Photo vrvari_bijelauvala_NSL.jpg
Nakon obilaska buduće dionice brze ceste Virovitica-Suhopolje i novoizgrađenog lukobrana i molova luke Červar Porat, ministar Siniša Hajdaš Dončić je u društvu istarskog župana Valtera Flege, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Ede Kosa te predstavnika grada Poreča obišao i gradilište Vrvari-Bijela Uvala, gdje se gradi nova prometnica, dionica zaobilaznice grada Poreča, čiji su investitor Hrvatske ceste.

Ministar je tom prigodom izrazio zadovoljstvo tempom kojim napreduju radovi te je istaknuo da je ova obilaznica primjer ceste koja će znatno olakšati djelatnosti grada i njegovo funkcioniranje tijekom cijele turističke sezone kao i izvan nje.

Obilasku radova prisustvovao je i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos koji je tom prigodom rekao kako se radovi na obilaznici odvijaju prema predviđenoj dinamici te bi trebali biti gotovi do listopada ove godine, uz napomenu da je grad Poreč financirao ukupno pet kilometara cijele zaobilaznice dok su Hrvatske ceste financirale tri i pol kilometra.

Ugovorni izvoditelj radova je zajednica ponuditelja Ceste d.o.o. Pula i Đusto d.o.o. iz Poreča, a radovi su započeli 28. svibnja ove godine. Ugovorena vrijednost radova je 19.979.682,84 kuna (bez PDV-a), a nadzor radova obavlja Institut IGH d.d. iz Zagreba čija se vrijednost procjenjuje na 1.586.830,00 kuna (bez PDV-a). Rok za dovršetak radova je četiri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Glavna trasa predmetne dionice izvodi se u duljini od 1.650,00 metara sa pripadajućim krakovima u duljini od 500 metara. Radovi koji se u ovom trenutku izvode su zemljani radovi, radovi na izmještanju magistralnog vodovoda te izgradnja putnih prelaza „Garbina – Stancija Lindi“ i „Musalež – Grbinovica“ u svrhu propuštanja lokalnog stanovništva ispod zaobilaznice.