Ministri Siniša Hajdaš Dončić i Ivan Vrdoljak obišli gradilište mosta Drava i Južne osječke obilaznice

Photo OS-MIN-001.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je obišao gradilište mosta Drava, kod Petrijevaca i gradilište Južne osječke obilaznice na državnoj cesti D2, kod prijelaza Josipovac u društvu  ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka, gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala, predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Dražena Guština i člana Uprave Hrvatskih cesta Jurice Krleže.

Ministar Hajdaš Dončić rekao je kako se radovi na mostu preko rijeke Drave i na južnoj osječkoj obilaznici izvode u zadanim rokovima, te je istaknuo kako bi most na rijeci Dravi trebao biti gotov do kraja 2013. godine.

Most peko Drave na trasi je autoceste Beli Manastir-Osijek-Svilaj, a vrijednost te investicije Hrvatskih autocesta je oko 950 milijuna kuna (bez PDV-a). Ukupna dužina mosta je 2.507 metara, a radove izvodi konzorcij tvrtki s Viaduktom kao vodećim partnerom.

Autocesta Beli Manastir - Osijek - Svilaj dio je međunarodnog paneuropskog cestovnog koridora Vc i jedan od najvažnijih ogranaka  TEM/TER projekta. Dio je europske mreže prometnica (oznake E-73), koja sjever Europe povezuje s Jadranom.

Ministri Hajdaš Dončić i Vrdoljak danas su obišli i radove na južnoj obilaznici Osijeka, najopterećenijoj dionici državne ceste D2 u Osječko-baranjskoj županiji.

Investitor su Hrvatske ceste, a riječ je o investiciji vrijednoj 164,8 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom izvođenja 30 mjeseci od početka radova koji su počeli u rujnu prošle godine.

Na postojećoj trasi izgrađeno je pet čvorišta u sklopu kojih je već ranijim projektom predviđena mogućnost dogradnje još jednog kolnika.

Izgradnja novog kolnika predviđa i izgradnju sedam novih objekata na trasi od kojih je najznačajniji nadvožnjak Bosutsko u duljini od 127 metara.

Spomenute prometne i građevinske investicije od izuzetnog su značaja za gospodarski razvoj ne samo grada
Osijeka, već cijele regije.