Ministar Siniša Hajdaš Dončić na radnom sastanku s Johannes Hahnom, povjerenikom Europske komisije za regionalnu politiku

Photo nsl VO-MPPI 5_12.jpg
Povjerenik Europske komisije  za regionalni razvoj Johannes Hahn, danas je u pratnji Paula Vandorena prvog veleposlanikom EU-a u Hrvatskoj, posjetio ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića.

Uz Hahna, u radnoj posjeti  sudjelovali su  i Richard Masa, šef  Odjela za provedbu projekata 2 - Infrastruktura, poljoprivreda, regionalni razvoj, prekogranična suradnja, okoliš i energija, Delegacije EU u RH, Elene Grech, voditeljica Odjela u Općoj upravi za regionalnu politiku Europske komisije te Jean-Marie Seyler direktor DG REGIO.

Ministar Hajdaš-Dončić ukazao je na važnost ključnih intermodalnih koridora V. i X. u Republici Hrvatskoj, kroz perspektivu nove strategije razvoja prometa u kontekstu  povezivanja prometnih i logističkih sustava sa članicama EU.

Povjerenik Hahn je razmijenio mišljenja sa ministrom Dončićem te je kazao kako je od  velike važnosti da se vrijeme koje je preostalo do pristupanja Uniji iskoristi za pripremu pipeline-a projekata u sklopu kohezijske politike. To je nužno za djelotvorno korištenje velikih ulaganja u Hrvatsku koja će uslijediti nakon pristupanja Uniji.

Oliver Kumrić, pomoćnik ministra za infrastrukturu predstavio je status i napredak projekata iz Operativnog programa za promet 2007.-2013. godine, a poseban naglasak stavljen je na provedbu kroz sve tri operativne osi, kao i na  pripremne aktivnosti za korištenje strukturnih instrumenata.

Na sastanku su bili nazočni i Zdenko Antešić, zamjenik ministra, Nikola Mendrila, pomoćnik ministra za pomorstvo, Igor Cigula glavni savjetnik u MPPI,  Jakša Puljiz, zamjenik ministra u MRRFEU te Matija Derk, pomoćnik ministra u MRRFEU.


Fotogalerija:
2012. 05. 24. - Ministar Siniša Hajdaš Dončić na radnom sastanku s Johannes Hahnom, povjerenikom EK za regionalnu politiku