Održan 8. sastanak projekta SEETAC

Photo Copy of seetac logo_10.jpg

SEETACU Beogradu, Srbija održan je 8. Projektni sastanak SEETAC-a. Sastanak je organizirao Ured predsjednika Republike Srbije, u suradnji sa srbijanskim Ministarstvom infrastrukture i energetike.

Dejan Lasica, pomoćnik ministra infrastrukture i energetike otvorio je sastanak  uvodnim govorom, u kojem je istaknuo važnost projekta za Srbiju, kao i u pogledu poboljšanja regionalne suradnje.

Pomoćnik ministra Lasica govorio je o glavnim infrastrukturnim projektima u Srbiji u prošloj godini, kao i onima projektima koji su tek u planu.

Sastanku je nazočio i  Alain Baron, predstavnik Europske komisije, DG Move koji je naglasio važnost projekta za Europsku komisiju i koji je ponudio punu potporu SEETAC partnerima u završetku multimodalnih prometnih scenarija kroz TEN-TEC baze podataka.

Sastanak se bavio rezultatima dobivenim iz prikupljenih podataka, postojećim i budućim prometnim tokovima u području jugoistočne Europe, kao i rezultatima prometnog modela.

Raspravljalo se i na budućim aktivnostima vezanim uz definiranje scenarija te izborom pilot-projekata za koje je moguće naći izvore financiranja.

Projekt SEETAC se približava svome završetku i stoga se razgovaralo o preostalim aktivnostima koje bi dovele do uspiješnog ostvarivanja svih predviđenih izlaznih rezultata.

Na kraju, partneri su odlučili o sljedećim sastancima koji će se organizirati do kraja lipnja, Treća ministarska konferencija i Investitorska konferencija u Ateni,  i Završna  konferencija.

Sljedeća Ministarska konferencija i Investitorska konferencija održati će se u Ateni 15. svibnja 2012.