Svečano uručenje Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika sa Zagrebačkom i Šibensko-kninskom županijom

Svečanost uručenja Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika sa Zagrebačkom i Šibensko-kninskom županijom održat će se u četvrtak, 11. srpnja 2024. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu (Prisavlje 14, 9. kat, dvorana 904) s početkom u 9.15 sati.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tom će prigodom uručiti ugovore županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću i županu Šibensko-kninske županije Marku Jeliću.

Podsjetimo, riječ je o ugovorima putem kojih se osiguravaju sredstva županijama za podmirenje troškova organizacije javnog županijskog prijevoza putnika, a temeljem odluke Vlade do 75% troškova ugovorenih između županija i prijevoznika.

Uvođenje javne usluge trebalo bi omogućiti uspostavu kvalitetnijeg i dostupnijeg županijskog javnog linijskog prijevoza, odnosno autobusnog prijevoza putnika na područjima županija.

Uoči uručenja ugovora predviđena su i prigodna obraćanja potpredsjednika Vlade i ministra te župana Zagrebačke i Šibensko-kninske županije.