Ministar Oleg Butković na svečanosti povodom probijanja tunela Podmurvice u sklopu projekta izgradnje državne ceste DC403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka

Ministar Oleg Butković zajedno će s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i predstavnicima izvođača radova sudjelovati, u petak, 4. veljače 2022. godine, s početkom u 10.00 sati (na lokaciji gradilišta D403), na svečanosti povodom probijanja tunela Podmurvice koji se izvodi u sklopu projekta izgradnje državne ceste DC403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka.
 
Riječ je o probijanju zadnjih metara kamenog materijala koji je razdvajao dvije strane portala tunela Podmurvice, dok se druga faza iskopa tunela, u podnožju tunela, planira završiti do svibnja 2022. godine.
 
Investitor radova Hrvatske ceste s zajednicom izvođača radova potpisale su 456 milijuna kuna vrijedan ugovor sredinom lipnja 2020. godine, dok je Izvođač službeno uveden u posao početkom rujna iste godine. Predmetnu dionicu gradi zajednica gospodarskih subjekata tvrtki: KOLEKTOR CPG  iz Slovenije, GP KRK iz Hrvatske, te EURO-ASFALT  iz Bosne i Hercegovine.
 
Nova državna cesta DC403 znatno će rasteretiti gradske prometnice od teretnog prometa prema Luci Rijeka i kontejnerskom terminalu Zagrebačka obala te će građanima Rijeke donijeti bržu poveznicu između zapadnog dijela centra Rijeke i riječke obilaznice, čime će se isto tako rasteretiti promet u centru grada. Dovršetak svih radova očekuje se do kraja lipnja sljedeće godine te zasada radovi idu planiranom dinamikom.
 
Ministru će se u obilasku pridružiti i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović kao i drugi uzvanici.
 
Izjave za medije predviđene su na gradilištu nakon probijanja tunela.
 
Ljubazno molimo da ponesete svoje Covid potvrde budući da ulaz na gradilište neće biti omogućen bez predočenja istih.

Napomena: ulaz na gradilište je moguć na dijelu gdje su gradilišni kontejneri GP Krka, a koje je potrebno proći te pažljivo voziti novom probijenom trasom do parkirališta koje je predviđeno na južnom portalu tunela. Tamo je ujedno i lokacija okupljanja.