Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković u Rabu na primopredaji brze brodice pomorske medicinske službe i na otvorenju Rapske fjere

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u utorak, 25. srpnja na Rabu, gdje će u 12.00 sati s ministrom zdravstva Vilijem Berošom sudjelovati na primopredaji brze brodice pomorske medicinske službe za Lučku ispostavu Rab, a nakon čega će u 20.00 sati sudjelovati na konferenciji za medije povodom otvorenja Rapske fjere.
 
Konferencija za medije povodom primopredaje brze brodice pomorske medicinske službe za Lučku ispostavu Rab održat će se u 12.00 sati u prostorijama Hrvatske turističke zajednice (trg Municipium Arba 8), na kojoj će biti predstavljene značajke i namjena brodice, a zatim će u 12.30 sati biti održana prezentacijska plovidba u rapskoj gradskoj luci (na vezu nedaleko zgrade HTZ-a).
 
Riječ je o trećoj po redu brodici koja se isporučuje u okviru projekta „Uspostava hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama“, čiji je nositelj Ministarstvo zdravstva i u kojem partnerski sudjeluju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Hrvatski zavod za hitnu medicinu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković istoga će dana, u izaslanstvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovati na otvorenju Rapske fjere, tradicionalnoj manifestaciji koja okuplja brojne sudionike i kulturna društva iz Hrvatske i svijeta.
 
Uoči otvorenja bit će održana konferencija za medije koja počinje u 20.00 sati u prostoru crkve sv. Ivana (Gorja ulica, Rab), a na kojoj su predviđena prigodna obraćanja.