Ministar Butković na svečanosti povodom puštanja u promet novog elektromotornog vlaka za gradsko-prigradski prijevoz na području Rijeke

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti povodom puštanja u promet novog elektromotornog vlaka koji će voziti na širem području Grada Rijeke.

Uz ministra na svečanosti će sudjelovati i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza te Josip Ninić, predsjednik Uprave KONČAR – Električnih vozila.
 
Svečanost povodom puštanja u promet novog elektromotornog vlaka održat će se u petak, 23. srpnja 2021. godine u Rijeci (Željeznički kolodvor Rijeka) s početkom u 10.30 sati te će se tom prigodom organizirati vožnja na relaciji Rijeka-Permani-Rijeka. Polazak vlaka bit će u 10.50 sati s Željezničkog kolodvora u Rijeci, dok je povratak u Rijeku predviđen u 12.25 sati.
 
Novi vlak, koji je proizveo KONČAR – Električna vozila, postiže brzinu od 160 km/h, a ima kapacitet od 133 sjedeća i 372 stajaća mjesta. Opremljen je rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Uz vizualne i audionajave kolodvora i stajališta, putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi). Uz unaprjeđenje kvalitete usluge, uvođenje u promet novoga elektromotornog vlaka rezultirat će nižim operativnim troškovima i smanjenjem onečišćenja okoliša.
 
Novi vlak je namijenjen za gradsko-prigradski promet na riječkom području te će voziti od Rijeke do Permana od ponedjeljka do petka, a tijekom vikenda između Rijeke i Ogulina.
 
Izjave za medije predviđene su tijekom vožnje u vlaku.