Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u obilasku gradilišta luka na području Šibensko – kninske županije i na otvorenju novoizgrađene luke u Skradinu

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u utorak, 28. studenoga 2023. godine u Šibensko - kninskoj županiji gdje će obići gradilišta lučkih projekata, koji se sufinanciraju sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i sudjelovati na otvorenju novoizgrađene luke Skradin, uvala Mala Jaruga.

U 10.00 sati obići će gradilište luke Rogoznica, projektu kroz koji će se izgraditi novi obalni zid te urediti još komunalnih vezova unutar luke, a koji zajednički provode Lučka uprava Šibensko - kninske županije i Općina Rogoznica uz sufinanciranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u 11.00 sati će obići gradilište luke otvorene za javni promet Šibenik, uvala Vrnaža, gdje se izvode radovi postave plutajućeg lukobranskog objekta i sidrenog sustava plovila, koji će biti postavljen na zapadnom dijelu luke. Nakon toga, u 11.45 sati obići će novoizgrađenu luku Bilice, uvala Stubalj u kojoj je izgrađen pristanišni gat za javni promet s platoom.

Po završetku obilaska gradilišta u lukama Rogoznica, Vrnaža i Bilice, Butković će nazočiti svečanom otvorenju novoizgrađene komunalne luke Skradin u uvali Mala jaruga, čijom izgradnjom je osigurano 37 vezova. Radovi su realizirani u okviru projekta koje je financirala županijska Lučka uprava u suradnji sa Šibensko - kninskom županijom i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.