Potpredsjednik Vlade i ministar Butković potpisuje Ugovor o dodjeli financijske pomoći Bosni i Hercegovini u prometnoj povezanosti i integraciji

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak, 3. ožujka 2023. godine, u mjestu Ravno u Bosni i Hercegovini, potpisat će Ugovor o dodjeli financijske pomoći Bosni i Hercegovini u prometnoj povezanosti i integraciji, a koji se odnosi na financiranje projekta izgradnje regionalne ceste R428, dionica Zavala - Orahov Do - granica RH (Slano), u ukupnom iznosu nešto manjem od 7,3 milijuna eura.
 
Riječ je o Ugovoru koji se potpisuje temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske donesene 8. veljače 2023. godine, a potpisat će ga potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović, s početkom u 12.00 sati (Općina Ravno, Trg Ruđera Boškovića, Ravno 88370, Bosna i Hercegovina).
 
Izgradnja ove prometnice pridonijet će boljoj povezanosti dviju država, ostvarit će se kontinuitet sa županijskom cestom (ŽC 6232) u Hrvatskoj, a time i cestovna veza s Jadranskom magistralom.