Ministar Butković na predstavljanju Maritimnog inovacijskog klastera

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će u ponedjeljak, 15. studenoga na predstavljanju udruge Maritimni inovacijski klaster (MarInn) u opatijskom hotelu Ambasador (Ulica Feliksa Peršića 5, Opatija) s početkom u 12.00 sati.
 
Tom prilikom ministar Butković će sudjelovati na panelu pod nazivom "Inovacije i tehnologije u maritimnoj i drugim industrijama". Na panelu će sudjelovati i Peter Lürssen, direktor Lürssen grupe,  prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci te Teuta Duletić, direktorica Lürssen Design Center Kvarner.
 
Maritimni inovacijski klaster služit će kao platforma za pripremu projekata istraživanja i razvoja, kao i razvoj istraživačke infrastrukture s ciljem jačanja konkurentnosti i inovativnosti pomorske industrije putem umrežavanja svih relevantnih čimbenika javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora u okviru lanca vrijednosti maritimnog sektora i srodnih industrija. Prioritetna područja klastera bit će nove tehnologije, čiste tehnologije, plovila budućnosti, digitalna transformacija, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme te razvoj pametnih vještina.
 
Cilj događaja je predstaviti nove tehnologije u maritimnom sektoru, ciljeve i područja djelovanja Maritimnog inovacijskog klastera, kao i novu online platformu koja će služiti za povezivanje partnera i ostvarenje suradnje na projektima u maritimnom sektoru.