Ministar Oleg Butković u Šibensko – kninskoj županiji potpisuje ugovore za unaprjeđenje prometne i lučke infrastrukture ukupne vrijednosti preko 113 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković boravit će u petak, 21. veljače, u Šibensko – kninskoj županiji povodom potpisivanja ugovora u svrhu unaprjeđenja prometnih sustava u Gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu izgradnje i unaprjeđenja lučkih infrastruktura na području Županije.

Službeni posjet ministar Butković započet će u 12.10h susretom s gradonačelnikom Grada Drniša, Josipom Begonjom u Gradskoj upravi (Trg Kralja Tomislava 1), nakon čega će u 12.15h s predstavnicima Hrvatskih cesta d.d. krenuti u zajednički obilazak novouređene dionice državne ceste DC 33 ukupne dužine 2.500 metara, na kojoj je rekonstruirana kolnička i pješačka infrastruktura, sustav oborinske odvodnje te suprastruktura.
 
Izjave za novinare predviđene su u 12.35h odmah nakon dovršetka obilaska DC 33.
 
Istoga dana ministar Butković sudjelovat će na svečanom potpisivanju Ugovora u svrhu realizacije 'Projekta povećavanja integrirane mobilnost na području Grada Šibenika', koje će se održati u gradskoj tvrđavi Barone (Put Vuka Mandušića) s početkom u 14.30h. Ministar Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Tomislav Petric Ugovor će potpisati sa direktorom Gradskog parkinga, Goranom Bulatom, u nazočnosti ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića, ministra uprave, Ivana Malenice te župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića.

U 15.10h (na istom mjestu) održat će se potpisivanje ugovora i sporazuma, ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna, koje će ministar Butković potpisati s korisnicima u svrhu dodjele sredstava za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibensko – kninske županije.
 
Izjave za novinare predviđene su u 15.25h nakon završetka službenog dijela programa.