Ministar Butković na potpisivanju ugovora za radove na projektu dogradnje luke Baška

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će sutra, 22. listopada na svečanosti potpisivanja Ugovora za radove na projektu dogradnje luke Baška na otoku Krku. Ugovor će potpisati ravnatelj Županijske lučke uprave Krk, Goran Lajnert te u ime izvođača radova, odnosno, zajednice ponuditelja, direktor Aqua Mont Service, Zdenko Dvornik. Svečanost potpisivanja Ugovora održat će se u galeriji Zvonimir (Zvonimirova 114), u Baškoj, na otoku Krku, s početkom u 11.00 sati.

Potpisivanjem ugovora s izabranim izvođačima i službeno započinju radovi na projektu dogradnje luke Baška, a uz ministra Butkovića na potpisivanju će sudjelovati i župan Primorsko - goranske županije, Zlatko Komadina te načelnik Općine Baška, Toni Juranić.

Podsjetimo, projekt dogradnje luke Baška jedan je od prvih projekata prijavljenih na drugi krug poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kroz koji se ulažu europska sredstva u lučku infrastrukturu koja povezuje otoke i tako otočanima osigurava kvalitetnije i sigurnije povezivanje s kopnom tijekom cijele godine. Projekt dogradnje luke Baška, vrijedan 41,2 milijuna kuna započeo je u rujnu prošle godine potpisivanjem Ugovora o financiranju između resornog Ministarstva, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Županijske lučke uprave Krk, kao korisnika bespovratnih sredstava iz EU fondova, a rok završetka je do prosinca 2023. godine.

Projektom će se dograditi postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi. Također, podići će se razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave  i hitne pomoći.
 
Izjave za novinare su predviđene nakon završetka službenog dijela događanja, odnosno u 11:30 sati.

Novinari koji će pratiti navedeno događanje svoj dolazak mogu najaviti putem e-maila ivana.skaric@mmpi.hr, najkasnije danas, 21. listopada do 18.00 sati, zbog epidemioloških razloga.