Otvorenje obnovljenog prizemlja zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora

U prostorima Lučke kapetanije Rijeka, u utorak, 16. ožujka, održat će se svečanost otvorenja obnovljenog prizemlja zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora, s početkom u 11.00 sati (Senjsko pristanište 3, Rijeka).

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 480 tisuća američkih dolara koji je najvećim dijelom osigurao USA Army Corps of Engineers uz resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Primorsko-goransku županiju. Novoobnovljeni prostori značajno će utjecati na poboljšanje radnih uvjeta u Lučkoj kapetaniji Rijeka, ali i na unapređenje rada županijskog operativnog centra za iznenadna onečišćenja u moru koji djeluje unutar ovih prostora.

Obnovljeni prostor zajedno će otvoriti državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Josip Bilaver i privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, Victoria Taylor.
 
Izjave za medije predviđene su nakon otvaranja novouređenih prostorija, ispred ulaza u zgradu Lučke kapetanije Rijeka.