Ministar Butković u obilasku radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković obići će radove na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof, odnosno radove u kolodvoru Savski Marof u četvrtak, 27. kolovoza s početkom u 13.00 sati.

Riječ je o projektu vrijednom 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke, odnosno, Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD).

Obnova dionice od Savskog Marofa do Zagreb Zapadnog kolodvora, ukupne dužine 17,8 kilometara, projekt je koji će osnažiti najfrekventniji željeznički pravac u Hrvatskoj, kojim u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan. Obnovom postojeće infrastrukture podići će se razina sigurnosti, omogućit će se veća brzina vlakova, veća nosivost pruge, a gradsko - prigradski prijevoz postat će bolji i privlačniji putnicima.

Ugovor za radove potpisan je u veljači ove godine, a rok za izvođenje radova iznosi 27 mjeseci, od dana sklapanja ugovora.

Ovim putem cijenjene novinarke i novinare, koji će pratiti obilazak, upozoravamo kako je zbog osobne sigurnosti, razgledavanje radova moguće isključivo s južne strane pruge, budući da se po lijevom, odnosno, sjevernom kolosijeku odvija redoviti željeznički promet.
 
Izjave za novinare predviđene su nakon obilaska radova koji će trajati oko 20 minuta.