Ministar Oleg Butković na svečanom potpisivanju Ugovora i Sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja i sanacije pomorskog dobra u općoj upotrebi

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković prisustvovat će u utorak, 25. veljače svečanom potpisivanju Ugovora i Sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet, od županijskog i lokalnog značaja te Ugovora i Sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Svečano potpisivanje održat će se u zgradi Zadarske županije (Božidara Petranovića 8, Zadar), s početkom u 9.30h.

Ugovore i Sporazume ministar Oleg Butković potpisat će sa ravnateljem Županijske Lučke uprave Zadar, Davorom Škibolom i načelnicima općina Novigrad, Kolan, Starigrad, Kali, Pašman te Sveti Filip i Jakov u nazočnosti župana Zadarske županije, Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića.

Potpisivanjem navedenih Ugovora i Sporazuma nastavlja se Projekt poznat i pod nazivom „renesansa na jadranskoj obali“, u sklopu kojega resorno Ministarstvo svake godine osigurava proračunska i europska sredstva za projekte ulaganja u lučku infrastrukturu.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ovoj je godini, samo iz proračunskih sredstava, osiguralo čak 90,5 milijuna kuna, od čega će se više od 12 milijuna kuna proračunskih sredstava dodijeliti za deset projekata sanacije i rekonstrukcije objekata pod-gradnje u lukama, kao i za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi, na području Zadarske županije.
 
Izjave za medije predviđene su nakon svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma.