Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na 10. kongresu Hrvatskog društva za ceste i željeznice - "Via Vita"

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će u ponedjeljak, 20. studenog 10. kongres Hrvatskog društva za ceste i željeznice - Via Vita, u rovinjskom hotelu Lone (Ul. Luje Adamovića 31), s početkom u 10.00 sati.

Kongres će se održati pod nazivom "Godina velikih promjena" te je koncipiran kao platforma za otvoreni dijalog svih relevantnih dionika o aktualnom stanju i razvitku strategije sektora, koji bitno utječe na gospodarski rast.

Programom ovogodišnjeg Kongresa uz prigodu za čvršće povezivanje dionika u područjima realizacije značajnih infrastrukturnih projekata, naglasit će potrebu povezivanja struke s razvitkom prometne politike u Republici Hrvatskoj te razmjenu informacija o planovima razvoja prometne politike u novom četverogodišnjem planskom razdoblju, ali i široj perspektivi. Predstavnici i kreatori prometne i gospodarske politike u okviru programa dobit će realan uvid u sektorsku problematiku, kroz razmjenu konstruktivnih prijedloga tijekom odvijanja ovog tradicionalnog te unutar struke cijenjenog i posjećenog Kongresa.
 
Hrvatsko društvo za ceste i željeznice - Via Vita redovitom organizacijom kongresa već više desetljeća okuplja stručnjake i zainteresiranu javnost raspravama, okruglim stolovima i predavanjima s temama vezanim uz cestovno povezivanje.
 
Izjave za medije predviđene su nakon otvorenja Kongresa.