Ministar Butković u obilasku radova na projektima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obići će radove na  modernizaciji i obnovi luka na području Dubrovačko - neretvanske županije u ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine, s početkom u 10.00 sati.
 
Obilazak će započeti u Dubrovniku gdje će, u prisustvu gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i župana Dubrovačko - neretvanske županije Nikole Dobroslavića, obići radove vrijedne 50 milijuna kuna koji se odvijaju na projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale.
 
Ministar će se potom uputiti prema Trpnju na Pelješcu gdje će obići radove rekonstrukcije luke u Trpnju vrijedne 16 milijuna kuna. Posjet će nastaviti na Korčuli gdje će obići radove na rekonstrukciji lukobrana Puntin u luci Korčula te radove na rekonstrukciji lukobrana u ACI Marini Korčula. Program posjeta će završiti u Veloj Luci gdje će sudjelovati na potpisivanju ugovora za radove na projektu izgradnje novog pomorsko – putničkog terminala Vela Luka vrijednog 75 milijuna kuna.
 
Program posjeta:
 
10:00  Obilazak gradilišta Projekta rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (Obilazak gradilišta započinje na parkiralištu ispred ljetnikovca Sorkočević gdje su privremeno smješteni uredi Izvođača. Zatim šetnja Lapadskom obalom do parkirališta benzinske postaje Ina, odnosno do kraja zahvata.)
10.20    Izjave za medije (na istom parkiralištu koje je ograđeno)
13.45    Obilazak radova na rekonstrukciji luke u Trpnju
13.50    Izjave za medije
14.00    Završetak obilaska i polazak prema Orebiću (trajekt)
15.00    Obilazak radova na rekonstrukciji lukobrana Puntin - luka Korčula i odlazak (pješice) prema ACI Marini Korčula
16.30    Potpisivanje ugovora Pomorski putnički terminal Vela Luka (Hotel Korkyra, Obala 3 br. 21, Vela Luka)
16.50    Izjave za medije