Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na potpisivanju Ugovora za radove na obnovi dionice željezničke pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Zagreb Glavni kolodvor

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prisustvovat će sutra, 18. listopada 2022. godine u Zagrebu (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, dvorana 904., IX. kat, s početkom u 9.00 sati) potpisivanju Ugovora za izvođenje radova na projektu „Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)“.

Ugovor će potpisati predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture d.o.o. Ivan Kršić sa predstavnicima tvrtke Swietelsky d.o.o., izabranog izvođača radova.

Riječ je o Ugovoru vrijednom 199,1 milijun kuna (bez PDV-a), koji se odnosi na obnovu dionice dvokolosiječne željezničke pruge duge 3,4 kilometara koja se nalazi na sjecištu RH1 i RH2 koridora, a važna je za međunarodni teretni i gradsko - prigradski prijevoz.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, potpisivanju Ugovora nazočit će i državni tajnik za željeznicu Alen Gospočić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i dr.