Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na uvođenju izvođača u posao na tunelu Kozjak i u obilasku radova na novom putničkom terminalu u luci Split

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će u ponedjeljak 19. veljače 2024. godine, u 10.30 sati (u blizini naplatne postaje „Vučevica“ na autocesti A1), na uvođenju u posao izvođača radova na projektu „Spojna cesta čvorište Vučevica na A1 - čvorište na DC8 (bez čvorišta na DC8) (od Kaštela do sjevernog portala tunela Kozjak, uključujući tunel)“. Riječ je o ugovoru vrijednom 74,6 milijuna eura bez PDV-a koji će izvoditi China Road and Bridge Corporation i kroz koji će se izgraditi i 2525 metara dugačak tunel Kozjak.
 
Prilikom  uvođenja izvođača u posao obići će i radove na projektu izgradnje 450 metara dugačke spojne ceste od čvorišta Vučevica do sjevernog portala tunela Kozjak, a koja uz gore spomenuti projekt, predstavlja dio prve faze projekta Novog ulaza u Split.
 
Nakon obilaska cestovnih projekata, potpredsjednik Vlade i ministar Butković obići će, u 12.00 sati, i radove u sklopu projekta novog putničkog terminala u Gradskoj luci Split, projektu za čiju je provedbu osigurano gotovo 6,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
 
Izjave za medije predviđene su na lokacijama.