Ministar Oleg Butković na potpisivanju Ugovora za izvođenje više od 214 milijuna kuna vrijednih radova u okviru Projekta unaprjeđenja infrastrukture u luci Rijeka

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković nazočit će svečanom potpisivanju Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta 'Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – Bazen Rijeka (POR2CORE - RIJEKABASIN)', koje će se održati sutra, 4. rujna s početkom u 11.00 sati, na De Francheschijevom gatu, u Rijeci.

Ugovor za izvođenje radova u vrijednosti od 214.179.131,26 kuna (bez PDV-a) potpisat će Luka Rijeka d.d. i Kolektor Koling d.o.o. i obuhvaća radove na rekonstrukciji infrastrukture u Bazenu Rijeka na Praškom, Budimpeštanskom i Bečkom pristaništu te Visinovom, Orlandovom i De Franceschijevom gatu. Rok za izvršenje radova iznosi 30 mjeseci od početka radova.

Projekt 'Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – Bazen Rijeka (POR2CORE-RIJEKABASIN)' sufinancira se sredstvima Europske Unije iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility). Radi se o zajedničkom projektu Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. ukupne vrijednosti 33.664.078,00 EUR-a za koji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 85%.

Lučka uprava Rijeka, uz ovaj projekt, trenutno realizira još šest infrastrukturnih projekata koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility - CEF), a njihova ukupna vrijednost iznosi 132,8 milijuna eura.
 
Izjave za medije predviđene su nakon završetka svečanosti potpisivanja Ugovora.