Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na konferenciji u okviru Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2022.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će tradicionalnim polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a koje će, u utorak, 6. prosinca 2022. godine u Zadru u 10.00 sati položiti državni tajnik za more Josip Bilaver.
 
Nakon polaganja vijenaca u more, državni tajnik Bilaver će u 10.45 sati, u Kneževoj palači, dodijeliti stipendije učenicima i studentima pomorskih zvanja.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u 13.00 sati će otvoriti Konferenciju o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, a na kojoj će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe. Na panel raspravama u okviru Konferencije razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.
 
I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.
 
U nastavku donosimo kratki prikaz programa:
 
Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar:
 
  • 10.00 – 10.30 sati - Polaganje vijenaca u more (ukrcaj na brod - poluotok, kod male kapetanije)
  • 10.45 11.30 sati - Dodjela  stipendija učenicima i studentima pomorskih zvanja (u Kneževoj palači)
  • 13.00 – 13.30 sati - Svečano otvorenje Konferencije o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi (Hotel Falkensteiner club Funimation Borik; Majstora Radovana 7, Zadar)
    • 13.30 – 14.15 sati – Panel rasprava: Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama
    • 14.30 – 15.15 sati – Panel rasprava: Innovamare – nove tehnologije u pomorstvu
  • 19.00 sati – Svečana akademija - dodjela nagrada i priznanja
 
Molimo predstavnike medija da poprate ovogodišnje događanje te da se za praćenje polaganja vijenaca u more (ukrcaj na brod) prethodno prijave putem e-mail adrese press@mmpi.hr.