Ministar Oleg Butković na svečanosti povodom potpisivanja ugovora za izgradnju čvora Trinajstići

Ministar Oleg Butković prisustvovat će potpisivanju ugovora za izvođenje radova za izgradnju čvora Trinajstići. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan te Josip Purić u ime odabranog izvođača radova, odnosno tvrtke GP KRK d.d.

Svečanost potpisivanja ugovora će se održati u utorak, 4. svibnja 2021. godine, s početkom u 10.00 sati (Općina Matulji, Trg maršala Tita 11).
 
Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju čvora Trinajstići iznosi 33.359.610,82 kuna (bez PDV-a). Planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine sa rokom izvođenja radova od 18 mjeseci.
 
Izgradnja čvora Trinajstići planirana je na trasi autoceste A7 između čvorova Matulji i Jurdani, na području Općine Matulji. Najveći značaj predmetnog čvora je kvalitetno povezivanje Matulja i okolice na Riječku obilaznicu, a samim time i na mrežu autocesta, spajanje radnih zona R1 i R2 na Riječku obilaznicu, rasterećenje postojeće cestovne mreže (državna cesta D8 i županijske ceste) i rasterećenje raskrižja u centru Matulja. Osim toga, izgradnja čvora pridonijet će gospodarskom razvoju, smanjiti duljinu putovanja prema Rijeci te će rasteretiti postojeću cestovnu mrežu na širem području što će pridonijeti smanjenju gužvi posebice u turističkoj sezoni.
 
Na potpisivanju ugovora sudjelovat će i župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Kastava, Matej Mostarac te načelnik Općine Matulji Mario Ćiković.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.