Ministar Butković na potpisivanju Ugovora za unapređenje lučke infrastrukture na području gradova Rab i Senj

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja dva ugovora za unapređenje lučke infrastrukture na području gradova Rab i Senj. Prvi ugovor se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab, a drugi se odnosi na projekt izgradnje nove rampe unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica.
 
Svečanost potpisivanja ugovora održat će se u četvrtak, 2. rujna 2021. godine u gradu Rabu (Atrij (dvorište) Kneževog dvora u gradskoj upravi Rab, Trg Municipium Arba 2) s početkom u 11.00 sati.
 
Uz ministra i potpisnike ugovora na svečanosti potpisivanja sudjelovat će i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, saborski zastupnik Josip Borić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ličko-senjski župan Ernest Petry, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović te ostali uzvanici.
 
Ukupna vrijednost ova dva važna projekta za razvoj lučke infrastrukture u Rabu i Senju iznosi 55,4 milijuna kuna, a iznos se najvećim djelom financira bespovratnim sredstvima. Riječ je o projektima kojima će se dodatno unaprijediti lučka infrastruktura u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa.
 
Navedena ulaganja dio su velikog investicijskog ciklusa kojeg provodi ovo Ministarstvo, poznatog pod nazivom Renesansa na hrvatskoj obali, kroz koji je do sad uloženo gotovo 2 milijarde kuna u male primorske i otočne luke, najvećim dijelom europskih, ali i državnih sredstava. Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu, gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata započela je s realizacijom, a radovi su u punom pogonu.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.