Ministar Oleg Butković potpisuje ugovore za dodjelu sredstava za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka i pomorskog dobra na području Primorsko-goranske županije

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisat će ugovore i sporazume kojima će dodijeliti ukupno 17,5 milijuna kuna za obnovu  luka i pomorskog dobra u ovoj godini na području Primorsko-goranske županije.

Potpisivanje ugovora održat će se u četvrtak, 11. ožujka, s početkom u 14.00 sati u Gradu Bakru (Dom kulture „Matija Mažić“, Primorje 39 - iza prostora gradske uprave Grada Bakra).

Riječ je o projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture. Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo osigurava i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Ova ulaganja dio su velikog projekta poznatog pod nazivom „Renesansa na hrvatskoj obali“ u sklopu kojeg je samo u protekle tri godine uloženo gotovo 2 milijarde kuna u obnovu luka od lokalnog i županijskog značaja, a koje se najvećim dijelom osiguravaju iz EU fondova.

Uz ministra i potpisnike ugovora, na svečanosti će sudjelovati i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, saborski zastupnik Gari Cappelli te gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora i sporazuma.