Panel diskusija „10 godina od liberaliziranog tržišta željezničkog prijevoza u RH“

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Agencija za sigurnost željezničkog prometa (ASŽ), Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN) i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) organiziraju panel diskusiju koja će se, pod nazivom „10 godina od liberaliziranog tržišta željezničkog prijevoza u RH“, održati u utorak, 18. travnja u zagrebačkom hotelu Sheraton (Ul. kneza Borne 2, Zagreb), s početkom u 10.00 sati.

Prije panel diskusije uzvanicima će se uvodno obratiti državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, predsjednik Vijeća HAKOM-a Tonko Obuljen, ravnatelj ASŽ-a Želimir Delač te ravnateljica AIN-a Alana Vukić.

U prezentacijskom bloku govorit će se o prednostima i doprinosu liberalizacije željezničkog sektora u Republici Hrvatskoj te sigurnosti i interoperabilnosti u kontekstu liberalizacije europskog tržišta usluga željezničkog sustava.

U panel diskusiji, koja će uslijediti nakon prezentacijskog bloka, uz ravnatelja ASŽ-a Delača i ravnateljicu AIN-a Vukić, sudjelovat će i član Uprave HŽ Infrastrukture Marijan Ćužić, predsjednik Uprave HŽ Carga Dragan Marčinko, član Vijeća HAKOM-a Nikola Popović, član Uprave-direktor Rail Cargo Carrier-Croatia d.o.o. Milan Brkić te komercijalni direktor Kontejnerskog terminala Jadranska vrata Žarko Acinger.
 
Izjave za medije predviđene su nakon uvodnih govora, a prije prezentacijskog bloka.