Ministar Butković na potpisivanju Ugovora o koncesiji za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će u petak, 5. studenoga 2021. godine na svečanosti potpisivanja Ugovora o koncesiji za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka, koje će se održati u Guvernerovoj palači u Rijeci (Trg Riccarda Zanelle 1), s početkom u 11.00 sati.
 
U ime davatelja koncesije, Ugovor potpisuje Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, a u ime koncesionara Morten Engelstoft, izvršni direktor tvrtke APM Terminals i Pavao Vujnovac, predsjednik uprave Energia naturalis grupe.
 
Izjave za medije predviđene su nakon svečanosti potpisivanja Ugovora u Mramornoj dvorani.
 
Koncesijski ugovor potpisuje se u svrhu razvoja, poslovanja i upravljanja Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom, na razdoblje od 50 godina, a koncesionar se, između ostalog, obvezuje na izgradnju potrebne infrastrukture i potpuno opremanje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u Fazi 1. i Fazi 2. (izgradnja 280 metara nove obale sa zaobaljem i opremanje iste).