Ministar Butković u obilasku radova na 5C koridoru i obilaznici Belog Manastira

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković zajedno će s predsjednicima uprava Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta obići dva gradilišta na području Osječko-baranjske županije. Uz ministra, obilascima će se pridružiti i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, saborski zastupnik, Ivan Radić te gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob.

Obilasci će se održati u petak, 27. studenoga, s početkom u 12.15 sati (gradilište obilaznice Belog Manastira) obilaskom radova na projektu obilaznice Belog Manastira u duljini od 3,20 km, čija vrijednost iznosi 84 milijuna kuna. Realizacija ovog projekta će rasteretiti promet kroz sam grad, posebno kroz Osječku ulicu u Belom Manastiru, kojom dnevno prolazi više od 400 teretnih vozila. Radovi na ovom projektu započeli su tijekom ljeta, a cjelokupna obilaznica će biti gotova za nešto manje od godinu i pol.

Nakon obilaska u Belom Manastiru, ministar i ostali sudionici obići će u 13.00 sati (gradilište 5c koridora, cca. 1 km od mosta Drava kod Petrijevaca u smjeru Belog Manastira) gradilište projekta nastavka izgradnje autoceste na međunarodnom koridoru 5C, gdje je započelo asfaltiranje na poddionici prema Belom Manastiru. Ugovor o izgradnji poddionice autoceste A5 Most Halasica - Beli Manastir, na međunarodnom prometnom 5C koridoru, vrijedan 443 milijuna kuna (bez PDV-a) potpisan je u travnju ove godine, a na projektu se svi radovi odvijaju sukladno dinamičkom planu, dok su pojedine faze radova i ispred plana. Dovršetak svih radova na trasi poddionice most Halasica - Beli Manastir očekuje se sredinom 2022. godine. Podsjetimo, riječ je o jednom od najznačajnih cestovnih projekata koji se trenutno realiziraju, budući da će dovršetak cjelokupnog koridora 5C kroz Hrvatsku, osim poboljšanja prometne povezanosti Hrvatske s Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom, imati i gospodarski značaj, posebno za istočnu Hrvatsku.
 
Izjave za novinare predviđene su na gradilištima.