Ministar Oleg Butković na svečanom potpisivanju ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata luka otvorenih za javni promet i ugovora i sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u Ličko – senjskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će sutra, 28. veljače na svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet, kao i ugovora i sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u Ličko - senjskoj županiji.

Svečanost potpisivanja ugovora i sporazuma održat će se u zgradi Ličko - senjske županije (Dr. Franje Tuđmana 4, Gospić), s početkom u 10.00 sati.

Uz ministra Olega Butkovića i ravnatelje županijskih lučkih uprava Novalja i Senj, ugovore i sporazume potpisat će i gradonačelnik Grada Novalje, Ante Dabo i načelnik Općine Karlobag, Ivan Tomljenović u nazočnosti župana Ličko - senjske županije, Darka Milinovića. Na potpisivanju će sudjelovati i gradonačelnik Grada Senja, Sanjin Rukavinam, kao i gradonačelnik Grada Gospića, Karlo Starčević.

Riječ je o Projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet, od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture. Osim toga, značajna financijska sredstva Ministarstvo osigurava za sufinanciranje projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, tako je ove godine resorno Ministarstvo osiguralo čak 90,5 milijuna kuna za projekte ulaganja u male luke i pomorsko dobro u općoj upotrebi, a u proteklim tjednima potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata u Šibensko - kninskoj, Splitsko - dalmatinskoj, Dubrovačko - neretvanskoj, Zadarskoj, Primorsko - goranskoj i Istarskoj županiji.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora i sporazuma.