Ministar Oleg Butković na svečanosti potpisivanja ugovora sa izvođačima radova za projekt nadogradnje i elektrifikacije pruge Vinkovci – Vukovar

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja Ugovora za izvođenje radova na projektu 'Nadogradnja i elektrifikacija pruge Vinkovci – Vukovar', između HŽ Infrastrukture i španjolske tvrtke Comsa.

Svečanost će se održati u petak, 20. prosinca u Gradskom muzeju Vukovar (dvorac Eltz), s početkom u 10.00 sati.

Na svečanosti potpisivanja ugovora sudjelovat će župan Vukovarsko - srijemske županije, Božo Galić, gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca, Gabrijel Šokičić te predstavnici lokalne samouprave s područja Županije.

Vrijednost ugovora iznosi 376.340.359,04 kuna bez PDV-a, a izvođači će kroz predviđeni rok trajanja radova od dvije godine nadograditi i elektrificirati prugu Vinkovci – Vukovar u duljini od 18,71 kilometar. Cilj ovog Projekta jest povećanje opsega željezničkoga teretnog prijevoza i prekrcaja robe u luci Vukovar, kao i bolja povezanost željezničkoga putničkog prijevoza Vukovarsko - srijemske županije s glavnim prometnim koridorima. Modernizacijom će se pruga Vinkovci – Vukovar unaprijediti za voznu brzinu vlakova do 120 km/h, čime će se vrijeme putovanja skratiti za 50 posto.

Projekt sufinancira Europska unija putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020, iz Kohezijskog fonda.
 
Izjave za medije predviđene su nakon svečanosti potpisivanja ugovora.