Ministar Oleg Butković u Rijeci će dodijeliti ugovore i sporazume za sufinanciranje lučke infrastrukture, a zatim obići radove na drugoj cijevi tunela Učka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelit će, u petak, 18. ožujka, u Rijeci ugovore i sporazume za ukupno 37 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna.
 
Navedenim sporazumima i ugovorima sufinancirat će se projekti izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizacija, obnova i izgradnja ribarske infrastrukture, kao i projekti sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.
 
Nakon dodjele ugovora i sporazuma u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci (Trg Riccarda Zanelle 1) u 10.00 sati, ministar Butković će sa suradnicima, u 12.00 sati, obići gradilište druge cijevi tunela Učka (Istarska strana tunela Učka).
 
Napomena: Za posjetu gradilišta predvidjeti prikladnu odjeću (hlače, topla jakna), dok će obuća i zaštitna oprema biti osigurana na lokaciji.