Ministar Oleg Butković na predstavljanju projekta izgradnje spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D 403

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će u Rijeci na predstavljanju projekta izgradnje spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D 403. Prezentaciji projekta nazočit će i gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel te ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa.
 
Predstavljanje projekta održat će se u petak, 23. travnja 2021. godine u prostorima Lučke uprave Rijeka (Riva 1, Rijeka - Dvorana za sastanke, II. kat) s početkom u 12.00 sati.
 
Riječ je o projektu Lučke uprave Rijeka koji se realizira uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Izgradnjom spojne ceste osigurat će se kvalitetna cestovna povezanost lučkog terminala za generalne terete s državnom cestom D 403, dok se ulaz/izlaz teških kamiona u lučko područje Bazena Rijeka zahvaljujući ovome projektu više neće trebati odvijati preko Trga Žabica i ulice Riva u centru grada.
 
Postupak javne nabave proveden je za izvođača radova na izgradnji spojne ceste, i kao ekonomski najpovoljnija, odabrana je ponuda GP KRK d.d., ukupne vrijednosti 32,225 milijuna kuna (s PDV-om). Rok za izvršenje radova na budućoj prometnici iznosi 300 dana od datuma potpisa Ugovora s odabranim izvođačem radova.
 
Za sve sudionike prezentacije projekta i predstavnike medija organizirat će se obilazak lokacije buduće prometnice,  građevinskih radova na CEF projektu "Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka - Bazen Rijeka" (POR2CORE-RijekaBasin) i radova na projektu rušenja skladišta 5, 6 i 7. Navedena događanja održat će se uz pridržavanje epidemioloških mjera stoga molimo da svoj dolazak prethodno potvrdite na e-mail adresu rijeka.gateway@portauthority.hr i prilikom prijave dostavite sve potrebne osobne podatke (ime, prezime, vrsta i broj osobne isprave, kontakt telefon).