Ministar Butković na potpisivanju ugovora o obnovi državne ceste Osor – Nerezine

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja ugovora o obnovi dionice državne ceste D100 Osor – Nerezine. Uz ministra na svečanosti će sudjelovati gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić, saborski zastupnik, Gari Cappelli, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić i generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković.

Svečanost potpisivanja ugovora održat će se u četvrtak, 24. rujna na Malom Lošinju (Arheološka zbirka Osor, Osor, Grad Mali Lošinj), s početkom u 12.00 sati.

Riječ je o projektu vrijednom 37,3 milijuna kuna, od čega Hrvatske ceste ulažu 25 milijuna kuna u samu rekonstrukciju ceste, Komunalno društvo Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj 11 milijuna kuna u sustav vodoopskrbe i odvodnje, Grad Mali Lošinj 830 tisuća kuna u javnu rasvjetu te HEP 445 tisuća kuna u elektroenergetske radove.

Projektom će se navedena dionica duga 2,5 km proširiti do trinaest metara s izgradnjom usporedne biciklističke staze i nogostupa uz zatvoreni sustav odvodnje i javnu rasvjetu. Važno je naglasiti kako je predmetna dionica dio zaštićenog područja, s obzirom da su se tijekom 2018. godine u suradnji s Ministarstvom kulture izvršila arheološka istraživanja s obzirom na bogatu povijest Osora.
 
Izjave za novinare predviđene su nakon potpisivanja ugovora.