Ministar Butković na početnoj konferenciji projekta "Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica"

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će u ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine, na početnoj konferenciji projekta "Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica" na kojoj će se potpisati i ugovor za izvođenje radova na tom trajektnom pristaništu. Konferencija će se održati u Senju (Boutique hotel Bura 45, Obala dr. Franje Tuđmana 8), s početkom u 11.00 sati.
 
Riječ je o infrastrukturnom projektu vrijednom 18,9 milijuna kuna, od čega je 16,1 milijuna kuna iz europskih izvora, kojim će se osigurati bolja povezanost otoka Raba s kopnom.
 
Naime, položaj luke Stinica nepovoljan je s obzirom na izloženost vjetru, zbog čega je i proizišla potreba za izgradnjom treće rampe, a projektom će se osigurati i minimalni gaz od 5 m za pristajanje dva broda te omogućiti povećanje broja održanih linija tijekom cijele godine što će u konačnici rezultirati i boljom kvalitetom života stanovnika otoka Raba i Senja, kao i okolnih mjesta na području Ličko-senjske županije.