Ministar Oleg Butković potpisuje Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković će u Novalji na otoku Pagu potpisati Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen.

Uz ministra Olega Butkovića, Ugovor će potpisati ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata, Tomislav Petric i ravnatelj Igor Vidas, ispred Lučke uprave Novalja, koja je ujedno nositelj Projekta. Na potpisivanju će sudjelovati i župan Darko Milinović, kao i gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Prije potpisivanja ugovora u 11.30 h predviđen je obilazak lokacije gradilišta, odnosno, trajektnog pristaništa  Žigljen, dok će se svečanost potpisivanja Ugovora održati u Gradskoj vijećnici Grada Novalje, s početkom u 12.00 h i bit će otvorena za javnost.

Projekt se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen u sklopu kojeg će se produžiti i rekonstruirati obala, kako bi se omogućio prihvat većih plovila, ali i mogućnost pristajanja pri lošijim vremenskim uvjetima.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa dio je velikog investicijskog ciklusa koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a sve s ciljem povezivanja otoka, povećanja kvalitete života i zadržavanja stanovništva. Ukupna vrijednost ovog Projekta iznosi 73,4 milijuna kuna, od čega će Lučka uprava Novalja, kao korisnik dobiti 62,4 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, a ostatak financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz vlastitog proračuna.