Ministar Butković u obilasku radova na Pelješkom mostu i u radnom posjetu Dubrovačko – neretvanskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković zajedno će sa saborskim zastupnikom, Brankom Bačićem, dubrovačko - neretvanskim županom, Nikolom Dobroslavićem te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem obići radove na projektu izgradnje Pelješkog mosta u utorak, 20. listopada u 15.00 sati.

Radovi na samom mostu napreduju prema planu unatoč krizi prouzrokovanom pandemijom koronavirusa. Trenutno se na gradilištu mosta nalazi više od 690 radnika, a u tvorničkim pogonima u Kini nastavljena je proizvodnja segmenata čelične konstrukcije, koji su početkom ovog tjedna stigli na gradilište. Radovi na pristupnim cestama, također, napreduju gdje izvođači trenutno rade na iskopima trase i tunela.

Radove na mostu ministar će obići s brodom, a nakon obilaska, odnosno otprilike u 16.00 sati, započet će radni sastanak s predstavnicima izvođača u prostorima Hrvatskih cesta na samom gradilištu Komarna.
 
Izjave za medije predviđene su nakon radnog sastanka, odnosno u 17.00 sati.
 
Za potrebe novinarskih ekipa također će biti organiziran brod na kojem će novinari moći pobliže snimiti radove na samom mostu, stoga ovim putem molimo novinarske ekipe, koje imaju namjeru snimanja radova iz broda, da se najkasnije do subote, 17. listopada, do 12.00 sati jave na e-mail adrese ivana.skaric@mmpi.hr te na tamara.pajic@hrvatske-ceste.hr kako bi rezervirali svoje mjesto na brodu. Polasci broda će se organizirati od 12.00 sati pa na dalje, obzirom na pristigle prijave. Ukoliko broj prijava bude veći od predviđenog, satnica početka prvog medijskog obilaska bit će pomaknuta na ranije. Prijava mora sadržavati ime i prezime, e-mail te redakciju. Napominjemo i to da će na ulasku u gradilište biti obavezno mjerenje temperature te ukoliko netko bude imao izmjerenu temperaturu višu od 37.2 neće imati mogućnost ulaska na gradilište.

Ministar Butković nastavit će radni posjet Dubrovačko - neretvanskoj županiji i u srijedu, 21. listopada gdje će sudjelovati na radnom sastanku u organizaciji Dubrovačko - neretvanske županije na temu prometne povezanosti Županije. Radni sastanak će započeti u 9.30 sati u hotelu Valamar Dubrovnik President u Dubrovniku.
 
Izjave za medije predviđene su nakon radnog sastanka.