Ministar Oleg Butković nazočit će na Konferenciji za medije povodom predstavljanja poslovnih rezultata Zračne luke Rijeka, te na predstavljanju Projekta cestovne obilaznice Novog Vinodolskog

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sutra, 28. studenoga nazočit će na dva događaja na području Primorsko – goranske županije, odnosno, Konferenciji za medije povodom predstavljanja poslovnih rezultata Zračne luke Rijeka, te potpisivanja novoga Kolektivnog ugovora sa djelatnicima zračne luke i predstavljanju Projekta cestovne obilaznice Novog Vinodolskog.

Na Konferenciji za medije, koja će se održati u VIP salonu Zračne luke Rijeka (Omišalj, Hamec 1), s početkom u 10.45h, predstavit će se ostvareni poslovni rezultati tijekom 2019. godine, nakon čega će predstavnici Uprave zračne luke potpisati novi Kolektivni ugovor između Uprave i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, s ciljem postizanja konačnog dogovora oko optimizacije prava zaposlenih.

Prije početka Konferencije, u 10.30h organizirana je i svečanost dodjele nagrade rekordnom 200 tisućitom putniku, koji se sutra očekuje na letu Croatia Airlines d.o.o., iz Rijeke za München.

Istoga dana, u Gradskoj vijećnici Grada Novi Vinodolski, ministar Oleg Butković nazočit će predstavljanju projekta izgradnje cestovne obilaznice Novog Vinodolskog, koja će se održati u prisustvu gradonačelnika, Velimira Piškulića i predstavnika Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o., s početkom u 13.00h.

Tom prigodom predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o. predstavit će Projekt  izgradnje cestovne obilaznice ukupne vrijednosti 300 milijuna kuna, na dionici duljine 10 km, čija realizacija započinje dogodine. Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom, čime će se preusmjeriti tranzitni promet iz Grada te značajno poboljšati kvaliteta života građana Novog Vinodolskog i njihovih gostiju tijekom turističke sezone.

Izjave za medije predviđene su u 13.30h, odnosno, odmah po završetku prezentacije.