Ministar Oleg Butković potpisuje ugovor za rekonstrukciju luke Mrtvaška u Malom Lošinju

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Filip Balija, u nazočnosti ministra turizma Garia Cappellia, zamjenice župana Primorsko – goranske županije, Marine Medarić i gradonačelnice Malog Lošinja, Ane Kučić, potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za dogradnju luke Mrtvaška u Malom Lošinju.

Svečanost potpisivanja Ugovora održat će se u petak, 22. studenoga 2019. godine, u Palači Fritzi (Vladimira Gortana 35, Mali Lošinj), s početkom u 12.00 sati.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 81,5 milijuna kuna, uz sufinanciranje iz Kohezijskog fonda u iznosu od 69 milijuna kuna, dok će ostatak od 12,2 milijuna kuna biti financiran iz državnog proračuna.

Realizacijom ovoga projekta omogućit će se bolja zaštita privezanih plovila, što će pozitivno utjecati na razinu sigurnosti pomorskog prometa u luci ali i na području lošinjskog arhipelaga. Izgradnjom dvije trajektne rampe i nove prometno - operativne površine povećat će se ukupni kapacitet pomorskog prometa u luci te osigurati veća brzina pristanka i odlaska brodova prema kopnu i susjednim  otocima.

Projekt luke Mrtvaška dio je velikog investicijskog ciklusa koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi s ciljem prometnog povezivanja hrvatskih otoka, njihova gospodarskog razvoja, kao i zbog zadržavanja lokalnog stanovništva.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja Ugovora.