Ministar Butković na svečanosti puštanja u promet I. faze sjeverne obilaznice Grada Čakovca

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti puštanja u promet I. faze sjeverne obilaznice Grada Čakovca.

Svečanost će se održati u ponedjeljak, 13. srpnja, s početkom u 11.00 sati na lokaciji kružnog toka između Svetojelenske i ulice Globetka u Čakovcu.

Uz ministra Butkovića na svečanosti će sudjelovati i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, župan Međimurske županije, Matija Posavec, gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač te predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić u ime investitora.

Ovaj važan projekt za Grad Čakovec obuhvaća izgradnju sjeverne obilaznice Čakovca koja na svom početku kreće iz smjera mjesta Šenkovec te se spaja se na državnu cestu D209 na postojeće kružno raskrižje. Prva faza obilaznice odnosi se na spoj na postojeće kružno križanje do završetka formiranja novog trokrakog križanja na kraju zahvata. Uz glavnu trasu i križanja na njoj, izvedeno je i trokrako križanje s Športskom ulicom, rekonstrukcija Športske ulice, trokrako križanje s Mihovljanskom ulicom te spoj pješačko-biciklističke staze na Mihovljansku ulicu uz lateralni kanal, kao i svi pripadajući poljski putevi.

Radovi na prvoj fazi završeni su četiri mjeseca prije roka, a ukupna vrijednost prve faze obilaznice Grada Čakovca u duljini od 1,64 km iznosi ukupno 37,4 milijuna kuna (bez PDV-a).

Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.