Ministar Oleg Butković u obilasku projekata na otoku Rabu

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetit će u četvrtak, 1. travnja 2021. godine, otok Rab. Na putu do otoka Raba obići će trajekt Lošinj koji je nedavno pušten u promet kao najnoviji trajekt u floti Jadrolinije koji plovi na liniji Valbiska – Lopar.
 
Po dolasku u Lopar susrest će se s načelnikom Općine Lopar, Josipom Borićem nakon čega će se uputiti prema luci Melak te obići radove na II. fazi projekta sanacije i rekonstrukcije te luke. Posjet Općini Lopar ministar će zaključiti obilaskom luke San Marino gdje se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji luke.
 
Posjet otoku Rabu ministar će nastaviti u Gradu Rabu gdje će se susresti s gradonačelnikom, Nikolom Grgurićem nakon čega će uslijediti sastanak u prostorima gradske uprave.
 
Posjet Gradu Rabu ministar Butković će zaključiti obilaskom gradilišta projekta rekonstrukcije sanacije obale u luci Rab te posjetom šetnici Kampor-Mel.
 
Program posjeta:
 
7.45     Polazak trajekta na liniji Valbiska-Lopar
9.20     Obilazak luke Melak
10.00   Obilazak luke San Marino
10.40   Dolazak u Grad Rab (Trg Municipium Arba, Rab)
11.00   Sastanak u Gradu Rabu (Mala vijećnica Grada Raba, Trg Municipium Arba 2)
11.45   Obilazak gradilišta luke Rab
12.00   Odlazak prema šetnici Kampor –Mel
 
Izjave za medije predviđene su nakon obilaska luke San Marino i nakon završetka sastanka u prostorima gradske uprave Grada Raba.