Ministar Oleg Butković sudjeluje na svečanosti povodom probijanja tunela Komorjak u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša

Ministar Oleg Butković zajedno će s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i predstavnicima izvođača radova, tvrtke STRABAG, sudjelovati na svečanosti povodom probijanja tunela Komorjak, koji se izvodi u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša.
 
Svečanost povodom probijanja tunela održat će se u petak, 30. travnja 2021. godine (Tunel Omiš* - nasuprot tunela Komorjak koji se probija) s početkom u 12.30 sati.
 
Proboj tunela Komorjak na kanjon rijeke Cetine bio je očekivan tek sredinom sljedećeg mjeseca što označava uspjeh izvođača koji su predviđene radove odradili i prije terminskog plana. Vrijednost radova iznosi 174,46 milijuna kuna (bez PDV-a), dok je ugovorni završetak svih radova predviđen za tri godine, odnosno u rujnu 2022. godine.
 
Nakon završetka radova na tunelu započet će radovi na izgradnji mosta Cetina kojim će se premostiti kanjon i spojiti tunel Komorjak s postojećim tunelom Omiš. Realizacija ovog projekta u konačnici će donijeti prometno rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenje gužvi posebno za vrijeme turističke sezone.
 
Ministru će se u obilasku pridružiti i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović.
 
Izjave za medije predviđene su na gradilištu nakon svečanosti probijanja tunela.
 
(*Za pitanja oko lokacije kontaktirati glasnogovornicu Hrvatskih cesta Tamaru Pajić na 0992353154.)