Uvođenje radova na projektu izgradnje mosta Odra i spojne ceste u Sisku

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno će s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem sudjelovati na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje mosta Odra i dijela spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku s uklapanjem Zagrebačke ulice u Sisku.
 
Uvođenje radova na projektu izgradnje mosta Odra i spojne ceste u Sisku održat će se u četvrtak, 21. listopada 2021. godine (na početku zahvata projekta u Zagrebačkoj ulici u Sisku preko puta benzinske postaje INA-e) s početkom u 13.00 sati.
 
Autocesta Zagreb – Sisak treba dobiti svoj pravi spoj na Sisak pa su Hrvatske ceste izvršile projektne pripreme za izgradnju spojne ceste. Izgradnja zahvata obuhvaća izvedbu mosta Odra i spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku s izgradnjom uklapanja Zagrebačke ulice u Sisku.
 
Prva faza izgradnje spojne ceste sastoji se od mosta preko rijeke Odre, kružnog toka na trasi spojne ceste čvor Sisak – Sisak, kao i pripadnog dijela spojne ceste od mosta do kružnog toka te uklapanje Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste. Ukupna vrijednost radova koji će se odvijati na ovom projektu iznosi 64,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova iznosi 20 mjeseci.
 
Uz ministra, na događaju će sudjelovati i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček.
 
Izjave za medije predviđene su na lokaciji.