Konferencija o traganju i spašavanju na moru u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Svečano otvorenje Konferencije o traganju i spašavanju na moru, u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, održat će se u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine, u Dubrovniku (Hotel Valamar Lacroma, Iva Dulčića 34) s početkom u 10.00 sati.

Na Konferenciji će sudjelovati državni tajnik za more, Josip Bilaver, pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić, izvršna direktorica Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), Maja Markovčić Kostelac, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković.

Osnovni cilj organizatora Konferencije jest upoznavanje i uključivanje stručne javnosti u procese razvoja i modernizacije sustava traganja i spašavanja na moru u Republici Hrvatskoj, kako bi se u svakom trenutku osigurao brz i učinkovit odgovor na izvanredne situacije na moru, osobito kod spašavanja ljudskih života.

Na Konferenciji će biti riječi o planu razvoja službe traganja i spašavanja na moru, razvoju integriranih operativnih rješenja, modernizaciji tehničkih resursa, kao i o drugim temama koje mogu utjecati na učinkovit odgovor nadležnih službi u izvanrednim situacijama spašavanja na moru.
 
Izjave za medije predviđene su nakon uvodnih izlaganja u 11.15 sati.