Ministar Butković potpisuje Sporazum za obnovu i modernizaciju željezničke pruge na dionici Državna granica – Buzet – Pula

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno će s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem potpisati Sporazum o izradi studijske dokumentacije za obnovu i modernizaciju željezničke pruge R101 Državna granica – Buzet – Pula. Uz potpisnike, na potpisivanju Sporazuma nazočit će i saborski zastupnik Anton Kliman.

Potpisivanje Sporazuma održat će se u četvrtak, 15. travnja 2021. godine, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu (Prisavlje 14 - velika dvorana, 9. kat), s početkom u 10.00 sati.
 
Željeznička infrastruktura na željezničkoj pruzi koja prolazi kontinentalnim dijelom Istre od granice s Republikom Slovenijom do Pule je dotrajala te postoji potreba za njenom obnovom i modernizacijom. Potpisivanje ovog Sporazuma ključan je korak prema izradi studijske dokumentacije obnove i modernizacije željezničke pruge R101 Državna granica – Buzet – Pula. Studijom će se izraditi analiza prihvatljivih opcija i ulaganja u odnosu na planiranu prometnu potražnju, a sve u svrhu daljnje razrade projekta i prijave za sufinanciranje.
 
Izjave za novinare predviđene su nakon potpisivanja Sporazuma.