Panel diskusija 'Suvremena željeznica u uvjetima liberaliziranog tržišta'

U nizu događanja koji su u Hrvatskoj organizirani u povodu 2021. - Europske godine željeznice, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Savez za željeznicu zajednički organiziraju još jedno.
 
Naime, u ponedjeljak 22. studenoga 2021. s početkom u 10.00 sati u hotelu Westin u Zagrebu organizira se tribina pod naslovom "Suvremena željeznica u uvjetima liberaliziranog tržišta".
 
Prije panel diskusije uzvanicima će se uvodno obratiti državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, predsjednik Vijeća HAKOM-a Tonko Obuljen te predsjednik Saveza za željeznicu Ante Klečina.
 
U uvodnim izlaganjima govorit će se o modernizaciji i restrukturiranju željezničkog sektora, tržišnom natjecanju koje može biti pokretač željezničkog sektora i o tome kako održivi razvoj željezničkog prijevoza može doprinijeti razvoju nacionalnog gospodarstva.
 
U panel diskusiji, koja će uslijediti nakon uvodnih izlaganja, govorit će se o modernizaciji željezničke infrastrukture, izazovima s kojima se susreću prijevoznici, ulozi domaće željezničke industrije u modernizaciji voznoga parka nacionalnog putničkog prijevoznika, te o nizu drugih aktualnih gospodarskih pitanja.
 
U raspravi će sudjelovati predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture  Ivan Kršić,  Uprava- direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Carga Dragan Marčinko, član Uprave TRANSAGENT RAILA Boris Rosanda, predsjednik Uprave Končar - Električnih vozila Josip Ninić te ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.  
 
Izjave za medije predviđene su u 10.45 sati, odnosno, nakon uvodnih izlaganja.