Ministar Butković potpisuje ugovor o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa 'Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020'

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković potpisat će, zajedno s gradonačelnikom Grada Rijeke, Vojkom Obersnelom, Ugovor o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa 'Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020'.

Potpisivanje ugovora održat će se u Rijeci (Zgrada Exportdrva, Delta, Rijeka), u petak, 22. svibnja, s početkom u 10.00 sati.

Nakon što je na prošlotjednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen prijedlog Odluke o davanju koncesije, stekli su se uvjeti za potpisivanje ugovora o koncesiji na korištenje nekadašnjeg skladišta Exportdrva, odnosno cjelokupnog područja koje se proteže na 5.641 m².

Koncesija se dodjeljuje Gradu Rijeci, na području luke Rijeka, za potrebe odvijanja programskih aktivnosti projekta Rijeka – EPK 2020 koje obuhvaćaju produkciju i izvedbu kulturnih, umjetničkih i zabavnih programa i događanja, poput izložbi, glazbenih i scenskih nastupa te drugih aktivnosti.

Ovim putem bi vas kolege iz medija, koji će prisustvovati, zamolili za pridržavanje svih važećih mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te preporuka koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo u pogledu sprječavanja širenja koronavirusa.
 
Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja Ugovora.